SUZE, BOL I TUGA! Evo kako je Partizan ostao bez Evrolige...
Grobari u Areni, Foto: Starsport©

tuga i katastrofa

SUZE, BOL I TUGA! Evo kako je Partizan ostao bez Evrolige...

Istorijska propast

Objavljeno:

Pre tačno 10 godina, 25. aprila 2014. godine, održan je završni turnir ABA lige u Beogradskoj areni.

Mesto na F4 u prestonici Srbije izborili su Partizan, Crvena zvezda, Cedevita i Cibona.

Očekivano je bilo da se u finalu sastanu Partizan i Crvena zvezda, a šampion bi, tj finalista, tih godina prema propozicijama mogao do mesta u Evroligi.

Na kraju, to se ipak nije desilo! Cibona je prvo pobedila Crvenu zvezdu iako je bila apsolutni autsajder, da bi dan nakon toga usledio novi šok.

Partizan je protiv Cedevite odigrao meč u ritmu toplo-hladno, ali je u samom finišu imao 11 poena prednosti. Niko tada nije verovao u preokret Cedevite, ali dogodio se...

Presudan trenutak odigrao se u poslednjem minutu utakmice, kada je Bogdan Bogdanović dodao pas Tepiću, umesto da loptu, slobodno ćemo reći, nogom ispuca u aut... Tepić je na isteku napada šutirao za tri, ali samo do prvog obruča. Lopta je pala u ruke Nolanu Smitu, koji je sa pola terena utišao Arenu i ostavio Partizan bez Evrolige naredne sezone.

Cela Arena je plakala, uključujući i tadašnje košarkaše Partizana...

Bilo, ne ponovilo se, govore Grobari iz dana u dan. Desila se i košarkaška Artmedija tog 25. aprila 2014. godine u prestonici Srbije.

Kasnije je, umesto šampiona Cibone, u Evroligu ušla Cedevita, ali i Crvena zvezda - pošto klub iz Zagreba nije imao finansijskih sredstava da igra u najjačem takmičenju.

Bonus video:

01:00

Partizan, grobari, arena, Evroliga

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.